×

Blog

Reboot Modem Menggunakan Telnet

Option explicit
Dim oShell
set oShell=Wscript.CreateObject(“WScript.Shell”)
oShell.Run”telnet”
WScript.Sleep 3000
oShell.Sendkeys “open 192.168.1.1~”
WScript.Sleep 3000
oShell.Sendkeys “User~”
WScript.Sleep 3000
oShell.Sendkeys “Pass~”
WScript.Sleep 3000
oShell.Sendkeys “reboot~”
WScript.Sleep 3000
oShell.Sendkeys “~”
Wscript.Quit

Save sbg *.vbs

Selesai!

Salam, rasanya masih belum terlewat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri bagi pembaca blog picisan ini yang masih meraikannya.  Aku yang dah start kerja ni memang dah xberaya sangat dah, serius.. Btw, entri ni sebenarnya aku nak share yg aku sendiri dah buntu dan xtaw apa nak jadi dengan blog ni.. lama giler kowt xberupdate, idea tu ada, tp maybe malas kowt.. Duk rajin main game Far Cry 4 jer.. Adoyai.. Xpe la, nanti aku dah ada mood ckit aku try la kembalikan semangat berblogging mcm zaman kanak2 dlu.. Huhuhu..

  • macOS High Sierra

    Salam, akhirnya saya kembali menggunakan sistem operasi MacOS High Sierra sejak sekian lama men...

  • Rapidleech Script

    Rapidleech’s Github Script Information Rapid Leech is a free server transfer script for u...

  • Tak habis-habis dua ni kena bahan..

    Dalam Malaysia ni dua kereta jangan dicucuk, Myvi & Honda.. Confirm jadi track Sepang.....

TOP